Изрази саучешћа породици Мекејн

Породици преминулог сенатора Џона Мекејна саучешће су упутили председник Црне Горе Мило Ђукановић, косовски председник Хашим Тачи и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је породици преминулог сенатора Џона Мекејна телеграм саучешћа, оценивши да је Мекејн неодвојиви део новије црногорске историје.

Како је навео у телеграму, Мекејн је био један од најмаркантнијих америчких политичара новијег доба, и најагилнијих актера светске политике, којег су изузетно постовали и његови политички неистомишљеници.

Он је навео да Џона Мекејна у Црној Гори жале као човека који је неодвојиви део савремене црногорске историје.

"Он ће остати у трајном сећању нашег народа као истински пријатељ који је са жаром правог поборника универзалних америчких вредности у дужем периоду снажно подржавао демократски напредак и реформски пут независне Црне Горе, доприносећи безрезервно њеној међународној афирмацији и пуноправном чланству у НАТО. Клањамо се његовим сенима", закључио је Ђукановић.

За косовског председника Хашима Тачија Мекејн је "један од последњих истинских хероја нашег времена".

"Народ Косова и ја лично придружујемо се породици, пријатељима сенатора Џона Мекејна, као и целокупној америчкој нацији, у оплакивању његовог одласка. Једно од последњих његових путовања било је 2017. на Косово, када сам му доделио наш највиши орден заслуга", навео је Тачи на Твитеру.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг такође се огласио на Твитеру поводом смрти Мекејна.

"Џон Мекејн - војник и сенатор, Американац и присталица атлантских интеграција. Биће упамћен и у Европи и у Северној Америци по храбрости и карактеру, као и по томе што је снажно подржавао НАТО", твитовао је Столтенберг.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво