Шојгу: Није могућ директан сукоб Русије и Украјине

Директан сукоб између Русије и Украјине није могућ, сматра руски министар одбране Сергеј Шојгу. Уверен је да ће земље Европске уније употребити сав свој утицај на власти у Кијеву да се нађе мирно решење за конфликт на југоистоку Украјине.

Шојгу је, у интервјуу за италијански лист Ђорнале, рекао да једино украјинска безусловна имплементација споразума из Минска може да спречи "геноцид руског становништва" у Украјини, пренела је агенција Тас.

Међутим, како је Шојгу рекао, Кијев не жели да испуни своје обавезе и позива се на различите "климаве изговоре и прави неосноване оптужбе на рачун Русије".

"Ми имамо заједничке корене, вековима смо подносили потешкоће заједно и борили се раме уз раме за нашу слободу и независност током Другог светског рата", истакао је руски министар одбране.

Шојгу је за италијански лист испричао да је породица његове мајке живела у Украјини и да је он крштен у црквици у граду Стаканову у украјинској области Луганск те да је због тога уверен да никада неће доћи до конфронтације и непријатељства између Русије и Украјине.

Уверен је да ће земље Европске уније, пре свега чланице "нормандијске четворке" (Немачка, Француска, Русија и Украјина) употребити сав свој утицај на украјинске власти да се нађе мирно решење за конфликт на југоистоку Украјине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво