Пјонгјанг: САД предложиле "гангстерске" захтеве

Северна Кореја је оптужила САД да су се понеле "гангстерски" при представљању својих захтева о нуклеарном програму Пјонгјанга, чиме су демантовали тврдње америчког државног секретара Мајка Помпеа који је рекао да је постигао напредак о кључним проблемима, наводи "Ројтерс".

"САД су предложиле једностране и гангстерске захтеве за денуклеаризацију", рекао је портпарол севернокорејског Министарства спољних послова.

Портпарол је рекао да је Помпеова делегација захтевала једнострану, комплетну, проверљиву и неповратну денуклеаризацију Северне Кореје, преноси Ројтерс.

Упркос томе, МСП Северне Кореје каже да Север и даље верује америчком председнику Доналду Трампу.

"И даље придајемо важност поверењу које имамо у председника (Доналда) Трампа", наводи се у саопштењу, преноси севернокорејска новинска агенција КЦНА.

Лидер те земље, Ким Џонг Ун, наводно је написао писмо Трампу, које је уручено америчком државном секретару Мајку Помпеу током посете Пјонгјангу, наводи Тас.

Помпео је јуче завршио дводневну посету Северној Кореји, где је разговарао са Ким Јонг-чолом, високим званичником Корејске радничке партије, а после разговора Помпео је рекао да је у неким областима постигнут велики напредак.

Међутим, Северна Кореја је незадовољна ставом САД изнетим током разговора јер Вашингтон једнострано инсистира на потпуној денуклеаризацији те земље, напомиње руска агенција.

Амерички државни секретар Мајк Помпео демантовао је наводе Северне Кореје да су САД изнеле "гангстерске" захтеве тој држави, нагласивши да ће санкције Северу бити активне све док се не испуни обећање Ким Џонг Уна да се отараси свог нуклеарног оружја, наводи АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи