Пао авион код Хаване, више од 100 мртвих

"Боинг 737" кубанске авио-компаније "Кубана" са 113 путника и чланова посаде срушио се код аеродрома "Хосе Марти" у Хавани. Кубанскa државна телевизија јавља да је више од 100 особа погинуло. Официр кубанске војске каже за АП да су три особе преживеле несрећу, али да су у критичном стању. Спасилачке екипе на терену.

23.45 – Једна од четири преживеле жене које су доведене у болницу је преминула, а остале се налазе у критичном стању, јавља Ројтерс. Међу путницима било и петоро деце.

22.40 – Ватра је угашена и у току је идентификација тела, рекао је председник Дијаз-Канел. Покренута је истрага, преноси Ројтерс.

21.30 – Шесторо чланова посаде су Мексиканци, каже запослени у мексичкој авио-компанији од које је "Kubana de avijasijon" изнајмила "боинг 737", јавља кубанска агенција Пренса Латина.

21.00 –  Изгледа да је велики број жртава, каже председник Кубе Мигел Дијаз-Канел који је дошао на место несреће. Кубански медији наводе да је око 100 путника настрадало.

20.30 – Три особе, које су преживеле несрећу, у критичном стању превезене у болницу, јавља АП.

Авион са 104 путника и девет чланова посаде срушио се непосредно после полетања са аеродрома, око 17 часова, и пао недалеко од интерната локалне средње школе.

Авион је био на путу за Олгин, град удаљен око 670 километара од престонице Хаване.

Кубанска државна телевизија јавила је да је у стравичној несрећи погинуло више од 100 људи, а да је међу путницима било и петоро деце.

Официр кубанске војске рекао је агенцији АП да су три особе преживеле несрећу, али да су у критичном стању превезене у болницу.

Начелник болннице Каликсто Гарција, где се повређене тренутно налазе, потврдио је за Ројтерс да су у болницу првобитно довезене четири жене, али да је једна у међувремену преминула. 

Председник Кубе Мигел Дијаз-Канел, који је дошао на место несреће, каже да информације које има нису охрабрујуће и да се страхује да је број мртвих велики.

На лицу месту су ватрогасци и припадници националне гарде, као и медицинске екипе.

Ради се на идентификацији тела, а покренута је и истрага која ће утврдити како је дошло до несреће.

Авион "боинг 737" јe кубанска авио-компанија "Kubana de avijasijon" изнајмила од мексичке чартер компаније "Aerolineas Damojh", јавља новинска агенција Пренса Латина.

Неименовани запослени у тој компанији каже да је у авиону било шест мексичких чланова посаде, али није имао информације о другим члановима посаде или путницима, наводи АП.

Мексичка влада саопштила је на свом званичном вебсајту да је авион који се срушио "боинг 737-201", стар око 39 година. Оператер авиона је кубанска национална авио-компанија.

Огласила се и компанија "Боинг", која је на Твитеру, навела да су упознати са падом авиона и да помно прате ситуацију.

Председник Републике Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић упутли су председнику Републике Кубе Мигелу Дијас-Канелу писма саучешћа поводом авионске несреће код Хаване.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се