Берлин ће учинити све да одржи притисак на Русију због Сирије

Немачка влада саопштила је да ће учинити све што може како би одржала политички притисак на Русију због наводне употребе хемијског оружја у Сирији, изјавио је портпарол владе у Берлину Штефан Зајберт.

Штефан Зајберг је рекао да постоји "озбиљан доказ" који указује на употребу таквог оружја, а којом је прекршено међународно право, истакавши да Немачка остаје у блиском контакту са САД и другим савезницима у вези са питањем како на то одговорити, преноси Ројтерс.

Истовремено, портпарол немачке владе је најавио да ће се француски председник Емануел Макрон састати с немачком канцеларком у четвртак у Берлину како би разговарали о низу питања.

Меркелова је у четвртак телефоном са Макроном разговарала о наводном нападу отровним гасом у Сирији, а касније је новинарима рекла да се Немачка неће придружити евентуалним војним ударима на Сирију.

Портпаролка немачког министарства спољних послова Марија Адебар рекла је да се Немачка сагласила са својим савезницима да употреба хемијског оружја не сме да прође некажњено.

Јасно је, навела је портпаролка, да хемијско оружје није у потпуности уништено у Сирији у процесу који је почео 2013. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво