Полицајац-херој се понудио отмичару у замену за таоце

Француски председник Емануел Макрон похвалио је храброст полицајца који се понудио да замени место са једним таоцем у супермаркету у граду Треб, додавши да се он налази у болници и да се бори за живот.

Француски министар унутрашњих послова Жерар Коломб је рекао да се полицајац "добровољно понудио да замени место са једним таоцем" у супермаркету у граду Треб и додао да је током инцидента повређен.

Тај полицајац је потом успео да остави свој телефон укључен и тако успоставио контакт са полицајцима испред супермаркета током талачке кризе, преноси АП.

Коломб је рекао да су специјалне француске снаге упале у маркет и убили нападача пошто су чули пуцње унутра. Он није навео како је и када поменути полицајац повређен.

Француско министарство унутрашњих послова идентификовало је нападача као 26-годишњег ситног криминалца који се сматрао радикализованим, а био је под полицијским надзором.

Коломб је рекао да је Лакдим деловао самостално.

Ројтерс је пренео да је Исламска држава путем саопштења објављеног на интернету преузела одговорност за убиство троје људи у француским градовима Каркасон и Треб, не дајући доказе за ту тврдњу.

Лакдим је прво отео возило, пуцао на полицију и потом отео таоце у супермаркету, вичући Алаху-eкбер (Бог је највећи). Отмичар је тражио ослобађање из затвора Салаха Абдеслама, исламисте који стоји иза напада у Паризу у новембру 2015. када је убијено око 130 људи.

Према тврдњи Исламске државе, нападе је извео "војник калифата", без навођења других детаља.

Француске власти напад третирају као тероризам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара