Трамп честитао Путину, разговарали и о могућем сусрету

Амерички председник Доналд Трамп честитао је руском председнику Владимиру Путину победу на изборима. Теме њиховог телефонског разговора биле су даљи контакти Русије и САД, укључујући лични састанак два лидера, али и ситуацију у Сирији, Украјини и на Корејском полуострву, саопштио је Кремљ.

"Генерално, разговор је био конструктиван и послован, с фокусом на превазилажење проблема који су се нагомилали у руско-америчким односима", наводи се у саопштењу, преноси Тас.

Две стране су се сагласиле да развијају даље билатералне контакте, између осталог и у контексту промена у америчком Стејт департменту. Посебна пажња је била посвећена питању могућег састанка на високом нивоу, наводи Прес-служба Кремља.

Уз то, саговорници су истакли значај брзог напредовања у решавању криза у Сирији и Украјини, додаје се у саопштењу.

Путин и Трамп су се сложили и да би требало користити само мирне начине за ублажавање тензија на Корејском полуострву.

"Две стране су изразиле задовољство због смањења тензија у вези са Корејским полуострвом и истакле потребу за даљим доследним напорима у циљу решавања ситуације мирним, дипломатским средствима", закључује Кремљ.

Председници Америке и Русије, како се наводи, истакли су потребу за координисаним напорима како би се ограничила трка у наоружању и обезбедила стратешка стабилност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво