Хејли: Савет безбедности треба да казни Иран

Америчка амбасадорка у УН Ники Хејли позвала је Савет безбедности да казни Иран због оног што је администрација председника Доналда Трампа назвала "опасним кршењима" резолуција УН и "дестабилизујућим понашањем", док је Русија апеловала на дијалог уместо претњи и санкција.

Ники Хејли је, на седници Савета безбедности УН у уторак о примени резолуције којом је потврђен нуклеарни споразум са Ираном из 2015, истакла да ће у наредним данима САД размотрити известан број опција са члановима Савета како би се на Иран извршио притисак "да прилагоде своје понашање", преноси АП.

Хејлијева је прецизирала да би Савет безбедности могао да пооштри резолуцију, да усвоји нову којом би се забраниле све балистичке ракетне активности Ирана, да размотри санкције "као одговор на јасно кршење ембарга на достављање оружја Јемену" и да позове иранску Револуционарну гарду на одговорност због кршења бројних резолуција Савета, наводи америчка агенција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво