Макрон: ИД ће ускоро бити поражена, Асад мора да одговара

Француски председник Емануел Макрон сматра да ће Исламска држава у Сирији бити поражена до половине фебруара и да се сиријски председник Башар ел Асад не може игнорисати, али да једног дана мора да "одговара за своје злочине".

Емануел Макрон је, у вечерас објављеном телевизијском интервјуу, подсетио да су ирачке власти овог месеца прогласиле да је Исламска држава поражена.

"Мислим да ћемо до средине фебруара победити у Сирији. Башар Асад ће бити тамо", рекао је Макрон, наводећи да се "не може разговарати са његовим (Асадовим) представницима", преноси АП.

Асад и његови представници на крају "морају да одговарају због својих злочина" пред сиријским народом и међународним правосудним институцијама.

Макрон је истакао да је "пројекат Француске да постигне мир" у Сирији, где су "све мањине заштићене".

АП напомиње да је овај интервјуу, који је Макрон дао за Франс 2, сниман пре пет дана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво