Трамп: За сваки нови пропис укинута 22 стара

Председник САД Доналд Трамп говорио је о свом напретку у укидању савезних прописа, који како каже, коштају Америку хиљаде милијарди долара без нарочите користи.

Амерички председнк је из Беле куће поручио да је премашен циљ његове администрације да за сваки новоуведени пропис укине два стара и да су у ствари за сваки нови пропис укинута 22 ранија прописа, преноси Глас Америке.

Противници дерегулације жестоко критикују његову најновију одлуку о укидању прописа о такозваној неутралности интернета на основу којег свако има подједнак приступ интернету.

Америчка Федерална комисија за комуникације, сада под републиканском контролом, укинула је опште важеће правило неутралности којег су морале да се придржавају све америчке телекомуникационе компаније.

Председник Трамп тврди да постојећа федерална регулатива иде на штету и бизниса и равоја. Он је приказао колико је обимна федерална регулатива, коју жели да смањи.

"Ту смо где смо били 1960. Када све буде готово, бице тога мање него што је било 1960. Имаћемо одличну регулативу", рекао је Трамп. Он каже да је много тога већ учињено.

"У првих 11 месеци укинули смо и одложили примену више од 1.500 планираних регулаторних прописа. Више је уцињено од свих досадашњих председника. То се види на берзи, у показатељима компанија и у томе што се компаније врацају кући" додаје он.

Трамп је навео да су регулаторне рестрикције укинуте у сектору енергетике, производњи угља и индустрији аутомобила, као и у погледу дугогодишњих пројеката, као што су нафтоводи "Кistoun XL" и "Dakota Access".

Како каже, предстоји укидање још мноштва прописа, пре него што америчка економија буде поново конкурентна на светском тржишту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво