Велика Британија негира везу између дуга Ирану и затворене хуманитарке

Портпарол британске премијерке Терезе Меј изјавио је данас да не постоји веза између 400 милиона фунти дуга који Лондон има према Ирану и судбине британске хуманитарне раднице иранског порекла Назанин Загари-Ретклиф, која се налази у иранском затвору, преноси Ројтерс.

"Дејли телеграф" раније данас је објавио, позивајући се на неименоване британске изворе, да Велика Британија спрема се за пребацивање 400 милиона фунти Ирану на име дуга из 70-их година прошлог века, док Лондон покушава да издејствује ослобађање Загари-Ретклифове.

На питање о наводима медија, портпарол Мејове одговорио да британска влада не види везу између дуга и судбине Загари-Ретклифове.

"Јасно нам је да не видимо никакву везу између ова два питања. Наводи су спекулација, не нешто што ја прихватам", рекао је портпарол.

"Телеграф" наводи да је менаџерка пројекта у "Томсон Ројтерс фондацији" осуђена на пет година затвора пред иранским судом пошто је оптужена да је спремала заверу за свргавање клерикалног естаблишмента у Ирану, што је она негирала.

Лист наводи да је Британија потражила правни савет да ли би могла да пребаци средства која дугују из спора око продаје оружја из 70-их година, а да су дипломате "Телеграфу" изнеле тврдњу да било каква исплата новца не би требало да буде повезивана са случајем Загари-Ретклифове.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво