Јак земљотрес на ирачко-иранској граници, више од 60 погинулих

Снажан земљотрес погодио је Ирак недалеко од границе са Ираном. Најмање 61 особа погинула је у пограничној иранској области, док су четири страдале у ирачком Курдистану. Потрес се осетио и у Кувајту, на југоистоку Турске и у многим деловима Израела.

Најмање 61 особа је погинула, а 300 повређено у иранској пограничној области са Ираком, саопштили су локални званичници, преноси Ројтерс.

Заменик гувернера провинције Керманшах, Моџтаба Никердар изјавио да тачан број жртава неће бити познат у наредних неколико сати. 

Тамошњи медији раније су пренели да је осам села претрпело штету, као и да су нека остала без струје.

Са друге стране, министар здравља у ирачком Курдистану навео је да су погинуле четири особе, док ирачки здравствени и локални званичници наводе да је 50 људи повређено у тој области. 

Различито се извештава о јачини земљотреса. Ројтерс наводи 7,2 јединице, док Тас, позивајући се на европски Средоземни сеизмолошки центар – 7,4 а неки иду и до 7,5 јединица Рихтерове скале.

Званичник ирачке метеоролошке службе наводи да је потрес био јачине 6,5 јединица и да је погођен већи део земље, укључујући и Багдад.

Према америчкој геолошкој служби, епицентар земљотреса регистрован је југозападно од града Халабџе, дуж ирачко-иранске границе.

АП преноси да су погођене и иранске провинције на северозападу, западу и у централним областима земље.

Тас наводи да је земљотрес погодио област југоисточно од града Сулајманија са епицентром на 100 километара од тог града.

Руска агенција додаје да је епицентар земљотреса био на десет километара дубине, као и да се потрес осетио и у Кувајту.

Земљотрес се осетио и у Дијарбакиру, на југоистоку Турске, као и у многим деловима Израела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво