Хејлијева: Трамп не жели рат са Северном Корејом

Након што је председник САД у говору на Генералној скупштини Уједињених нација изнео неке од најоштријих претњи Северној Кореји, америчка амбасадорка у УН Ники Хејли изјавила је да Доналд Трамп заправо не жели рат са Пјонгјангом.

"Нико не жели рат, председник не жели рат, покушали смо то да урадимо путем дијалога, покушали смо то да урадимо применом санкција, покушали смо на сваки могући дипломатски начин и даље не одустајемо", рекла је Хејлијева за Си-Би-Ес.

Америчка телевизија наводи да примећује промену у односу на упозорење о "тоталном уништењу" Северне Кореје које је упутио у уторак.

Амбасадорка САД у УН је казала да Вашингтон има "пуно војних опција" у односу на севернокорејску власт и да је питање како привући пажњу тамошњег вође Ким Џонг Уна.

"Нико не зна како да му привуче пажњу, тако да све што можете јесте да наставите да му стављате до знања шта би могло да се деси ако не престане да ради то што ради. Сви желе да допру до Кима, то је проблем, једноставно не знамо како", рекла је Хејлијева.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво