Лавров: Добро je да САД не намећу свој стил другима

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да је у обраћању америчког председника Доналда Трампа чуо позитивне ствари – а то је да "САД неће наметети свој начин живота другима".

"То је веома добродошла изјава коју нисмо чули од неког америчког лидера веома дуго", рекао је Лавров за АП и Тас, непосредно после састанка са државним секретаром САД Рексом Тилерсоном.

Трамп је јуче у Уједињеним нацијама рекао да САД не желе да намећу свој начин живота већ да буду пример другима.

Шеф руске дипломатије оптужио је бившу администрацију за урушавање односа Москве и Вашингтона.

Русија и САД нису задовољни тренутним стањем билатералних односа, рекао је Лавров додавши да су они веома тешки и на веома ниском нивоу, што је наслеђе администрације Барака Обаме.

Према његовим речима, било би "веома корисно" да се Путин и Трамп састану на Азијско-пацифичком самиту у новембру у Вијетнаму.

"Дијалог се води, то није лако", рекао је Лавров.

Лавров није критиковао Трампову претњу тоталним уништењем Северне Кореје ако САД буду принуђене да се бране од Пјонгјанга. Он је рекао да је Трамп у истом тону говорио више пута.

"Не сумњамо да САД имају капацитета да учине нешто тако деструктивно", рекао је Лавров.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво