Трампов опис лидера Северне Кореје – "Ракеташ"

Амерички председник Доналд Трамп исмејао је лидера нуклеарно наоружане Северне Кореје Ким Џонг Уна као "ракеташа" (Rocket Man), док су саветници Беле куће упозорили да ће се та изолована земља суочити са уништењем уколико не стави тачку на своје оружане програме и ратоборне претње.

На питање како Трамп описује Кима, саветник за националну безбедност Херберт Рејмонд Макмастер рекао је да је "ракеташ" најновији опис, преноси АП.

Макмастер је, међутим упозорио да се "вероватно не треба превише смејати ракетама, јер оне ипак представљају велику претњу по све".

Истовремено, истакао је да ће Ким Џонг Ун "морати да одустане од нуклеарног оружја јер је председник рекао да неће толерисати да тај режим прети САД и америчким грађанима нуклеарним оружјем".

Упитан да ли мисли да би Трамп могао да изведе војни напад на Северну Кореју, Макмастер је рекао да је "Трамп био веома јасан да су све опције на столу".

Северна Кореја ће бити високо на агенди светских лидера у наредној недељи на годишњем заседању Генералне скупштине УН, што ће бити Трампов најзначајнији тренутак на светској сцени откако је у јануару ступио на чело САД, закључује америчка агенција.

Како је предвиђено, Трамп ће се светској организацији, коју је раније критиковао као слабу и неспособну, обратити у уторак.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво