Северна Кореја тестирала још један пројектил изнад Јапана

Северна Кореја испалила је још један пројектил из околине Пјонгјанга. Американци и Јужнокорејци анализирају податке о овој проби. Јапан тврди да је ракета прелетела острво Хокаидо a потом се срушила у Тихи океан.

Јужнокорејски савет за националну безбедност одржао је хитну седницу недуго пошто је објављена вест о новом ракетном тесту режима у Пјонгјангу.

Јапанска телевизија НХК је објавила да је за пројектил прелетео острво Хокаидо и срушио се у Тихи океан, око 2.000 километара источно од обала Јапана.

Ракета је лансирана дан пошто је Пјонгјанг запретио да ће "потопити" Јапан и донети Америци "пепео и мрак" због подршке новом пакету санкција Савета безбедности УН против Северне Кореје.

Прошли тест пројектила, Пјонгјанг је извео крајем августа, када је севернокорејска ракета такође прелетела Хокаиду пре него што се срушила у океан.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара