Дели: Добра порука Јункера, убрзати преговоре

Посланик у Европском парламенту Андор Дели поздравио је речи председника Европске комисије Жан Клод Јункера о перспективама проширења ЕУ које се односи и на земље Западног Балкана.

Андор Дели посланик делегације мађарског ФИДЕС-а у Европском парламенту поручио је Европској комисији и владама земаља Западног Балкана да убрзају и продубе приступне преговоре.

"Оваква политичка порука је већ одавно била преко потребна, али боље икад него никад. Сада када је постало потпуно јасно да политичка воља постоји, поново упућујем позив Европској комисији као и владама земаља Западног Балкана да искористе ову прилику, те убрзају и продубе приступне преговоре", поручио је Дели.

Поздравља речи председника Европске комисије Жан Клод Јункера о перспективама проширења ЕУ.

"Државе кандидати Западног Балкана треба да добију јасну поруку, стога поздрављам речи председника Јункера у његовом говору о стању уније, у погледу политике проширивања ЕУ", навео је Дели.

Истиче да га радује чињеница да је Европска унија спремна да прими нове чланице.

"Радује ме да је након ранијих противуречних изјава сада у потпуности разјашњено да је Европска унија спремна да прими нове чланице и да број земаља чланица неће стати са 27", навео је Дели у Европском парламенту, саопштено је из његове канцеларије.

Истиче и да је током свог рада у парламенту у више наврата истицао потребу да ЕУ води доследну политику према Западном Балкану, у циљу очувања привржености ових земаља процесу евроинтеграција и европским вредностима.

Жан Клод Јункер је у свом говору о стању Уније поручио да ће "Европска унија у будућности имати више од 27 земаља чланица".

"Уколико желимо стабилније суседство морамо понудити кредибилу перспективу проширења замљама Западног Балкана. Током овог мандата Европске комсије и Европског паралмента неће бити новог проширења јер услови за пријем нису испуњени. Али у будућности Европска унија ће имати више од 27 земаља чланица", поручио је Јунекр пред посалницима Европског парламента у Стразбуру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара