САД: Мањак новца за Тајну службу због обимне заштите Трампа

Више од 1.000 агената америчке Тајне службе, која је задужена за заштиту председника, због великог обима посла "достигло је лимит" када је реч о исплаћеним платама и накнадама за прековремени рад за ову годину, изјавио је директор те службе Рандолф Текс Алес.

Америчка Тајна служба суочава се са мањком новца због великих трошкова заштите председника САД Доналда Трампа, његове велике породице и бројних кућа, изјавио је Алес.

"Председник има велику породицу и наша одговорност се захтева према закону. Не могу то да променим", рекао је Алес у интервјуу за Ју-Ес-Еј тудеј.

Алес, који од Конгреса САД тражи додатна средства, рекао је да преговара са "кључним члановима" да се повећају лимити за плату и прековремени рад са 160.000 на 187.000 долара годишње, бар за време Трамповог мандата.

АФП наглашава да се укупно 42 особе у Трамповој администрацији налазе под заштитом тајне службе, међу којима је и 18 чланова његове породице.

Тајна служба обезбеђује заштиту Трамповој деци, која су пунолетна, током њихових пословних путовања и одмора.

АФП подсећа и да је Трамп скоро сваког викенда обилазио своја имања на Флориди, у Њу Џерсију и у Вирџинији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво