Светски званичници осуђују напад у Барселони

Поводом терористичког напада у Барселони светски званичници су упутили изразе саучешћа и поново позвали на заједничку борбу против тероризма.

Амерички председник Доналд Трамп је саопштио да су САД спремне да помогну шпанским властима након, како је рекао, терористичког напада у Барселони.

"САД осуђују терористички напад у Барселони и ми ћемо учинити штагод је неопходно да помогнемо", навео је Трамп на Твитеру, преноси Ројтерс.

"Будите јаки и чврсти, волимо вас!" написао је Трамп, преноси Танјуг.

Председник Русије Владимир Путин изразио је саучешће шпанском краљу.

"Осуђујемо овај окрутан и циничан злочин против цивила. Оно што се догодило још једном потврђује потребу за уједињењем напора целог света у бескомпромисној борби против сила терора", навео је Путин. 

Француски председник Емануел Макрон изразио је вечерас "солидарност Француске са жртвама трагичног напада у Барселони", преноси Бета.

"Све моје мисли упућене су жртвама трагичног напада у Барселони. Остајемо уједињени и одлучни", написао је Макрон на Твитеру.

Министар спољних послова Жан Ив ле Дријан и државна серетарка за европске послове Натали Луазо су изразили "солидарност са жртвама као и са шпанским властима и народом".

Британска премијерка Тереза Меј је изјавила да је њена земља "солидарна са Шпанијом против тероризма" после данашњег напада у Барселони.

"Моје мисли су са жртвама ужасног напада у Барселони и са хитним службама (...). Велика Британија је солидарна са Шпанијом против тероризма", написала је Тереза Меј на Твитеру.

Немачка влада осудила је вечерас напад у Барселони.

"Наше мисли су са жртвама гнусног напада у Барселони. Изражавамо солидарност и пријатељство Шпанцима", навео је портпарол немачке владе Штефен Зајберт.

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања изразио је вечерас "велику забринутост" због напада у Барселони и помолио се за жртве, пренела је агенција Франс прес.

"Папа Фрања је изразио саучеће породицама погинулих и са великом пажњом прати развој догађаја у Барселони", саопштио је Ватикан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво