Савет безбедности блокирао саопштење о осуди напада на амбасаду Русије

Портпарол Мисије Русије у УН Фјодор Стржижовски навео је да Савет безбедности Уједињених нација није усвојио саопштење за медије у којем се осуђује недавно гранатирање руске амбасаде у Дамаску, јер је неколико држава одбацило текст који је Москва предложила.

Према речима Фјодора Стржижовског, текст који је предложила руска делегација заснован је "на стандардним формулацијама у вези са антитероризмом и имунитетом дипломатских мисија", преноси Тас.

"Са жаљењем морамо да саопштимо да су неке чланице Савета безбедности поново одбиле да размотре руску верзију предлога под измишљеним изговором да нема довољно доказа за терористичку природу напада", рекао је Стржижовски.

Истакао је да, иако руски партнери тврде да им је борба против тероризма приоритет, они покушавају да "заштите оне за које вероватно сматрају да би могли бити корисни у њиховим разорним геополитичким плановима о Сирији".

Руска мисија у УН саопштила је да је руска амбасада у Дамаску била мета неколико минобацачких напада од 24. до 25. јула у кварту Џобар у Дамаску где су терористичке групе и даље присутне.

Заменик сталног представника Русије у УН Владимир Сафронков је јуче на састанку СБ УН рекао да Русија позива своје партнере да осуде те нападе.

Русија је више пута тражила да СБ УН усвоји саопштење за медије у којем осуђује нападе на њену амбасаду у Дамаску, али су у неким случајевима те покушаје блокирале западне земље, инсиситирајући на формулацијама које су неприхватљиве за Русију, наводи руска агенција.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво