Трамп: Нисам Асадов фан, учинио је ужасне злочине

Нисам неко ко ће стајати по страни и пустити Башара ел Асада да се извуче са оним што је учинио, поручио је Доналд Трамп. Интерес Хезболаха на Блиском истоку је, сматра амерички председник, "лични и (интерес) њиховог спонзора, Ирана".

Амерички председник Доналд Трамп оптужио је председника Сирије Башара eл Асада да је починио ужасне злочине против човечности, а за либански екстремистички покрет Хезболах рекао да је претња за читав Блиски исток.

Трамп је јуче, на конференцији за новинаре у Белој кући заједно са премијером Либана Саадом Хариријем позвао на спречавање режима сиријског председника да изведе "још напада хемијским оружјем", наводи АФП.

"Нисам Асадов фан. Засигурно мислим да је оно што је урадио тој држави и људима ужасно. Нисам неко ко ће стајати по страни и пустити га да се извуче са оним што је учинио", рекао је Трамп подсећајући да је наредио ваздушне нападе крстарећим ракетама на ваздушну базу у Сирији која је под контролом сиријске владе.

Амерички лидер је додао да у Сирији данас можда не би било мешања Русије или Ирана да је бивши председник САД Барак Обама предузео кораке против Асада.

Оптужио је Хезболах и Иран за ширење хуманитарне катастрофе у Сирији.

"Хезболах је претња либанској држави, либанском народу и целом региону. Та група наставља да повећава војни арсенал који прети да започне још један сукоб у Израелу. Уз подршку Ирана, такође шири хуманитарну катастрофу у Сирији", рекао је Трамп.

Истински интерес Хезболаха, како је рекао, јесте "лични и (интерес) њиховог спонзора, Ирана".

У априлу ове године, у хемијском нападу на град Кан Шеикун у сиријској провинцији Идлиб страдало је више од 90 особа, међу којима је било жена и деце. Напад је изазвао огорчење међународне заједнице када су видео-снимци и фотографије последица емитоване широм света.

Администрација америчког председника је неколико дана након тог извела напад крстарећим ракетама на ваздушну базу у Сирији која је под контролом сиријске владе, одакле је, како су амерички званичници навели, извршен напад хемијским оружјем.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се