Бела кућа: Асад ће платити ако изведе још један хемијски напад

Сиријска влада највероватније припрема још један хемијски напад, саопштила је Бела кућа и упозорила председника Сирије Башара ел Асада да ће он и његова војска "платити високу цену" уколико он буде изведен.

У саопштењу Беле куће наведено је да припреме које Сирија врши изгледају исто као оне које су биле спроведене пре наводног хемијског напада изведеног 4. априла у коме је убијено на десетине цивила, пренео је Ројтерс.

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп наредио је тада ваздушне ударе на базу сиријске армије, у знак одмазде за наводни напад хемијским оружјем на град Кан Шејкун под контролом побуњеника.

Сирија је негирала да је извела хемијски напад, а ваздушни удари довели су до конфронтације Вашингтона са Москвом, једним од најближих сиријских савезника.

После Беле куће, и Пентагон је данас упозорио да сиријска влада можда спрема још један напад хемијским оружјем, што су закључили на основу примећених активности на месту одакле је извршен наводни напад бојевим отровима у априлу.

"Приметили смо активност у ваздухопловној бази Шајрат, које налажу да се спрема још један напад коришћењем хемијског оружја", саопштио је портпарол Пентагона, капетан Морнарице Џеф Дејвис.

Према Дејвисовим речима, они своја сазнања базирају на кретању специфичног типа авиона у специфичном хангару, обоје од којих су повезани са коришћењем хемијског оружја, наводи АФП.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво