Нападач код лондонске џамије живео у Кардифу?

Британска полиција претреса једну кућу у Кардифу у склопу истраге о мушкарцу који је комбијем улетео међу муслиманске вернике код џамије у Лондону.

Како је објавио Велс онлајн, верује се да је осумњичени живео у Кардифу, главном граду Велса, и да се зове Дарен Озборн.

Осумњичени (47) је ухапшен под сумњом за тероризам.

Британски државни секретар задужен за безбедност Бен Волас изјавио је раније данас да мушкарац који је комбијем улетео међу муслиманске вернике код џамије у Лондону није познат безбедносним службама у смислу крајње десничарског екстремизма.

"Тај човек није био познат властима у сфери екстремизма или крајње десничарског екстремизма", рекао је Волас за Скај њуз, пренео је Ројтерс.

Десет особа је повређено када је комби улетео међу пешаке, а полиција истражује да ли је и мушкарац који је преминуо на месту несреће погинуо у нападу или због нечег другог.

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је да мржња и зло неће превладати и обећала борбу против свих одговорних за тероризам и екстремизам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи