Тереза Меј: Мржња и зло неће превладати

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је да мржња и зло неће превладати и обећала борбу против свих одговорних за тероризам и екстремизам, а након што је ноћас комби улетео међу муслиманске вернике код џамије у Лондону.

"Овог јутра наша земља се пробудила са вестима о још једном терористичком нападу на улицама наше престонице: другом овог месеца и са једнаким гађењем као и претходног пута", рекла је Тереза Меј испред резиденције у Даунинг стриту, преноси Ројтерс.

Како је навела, био је то напад који је поново имао за циљ обичне и невине људе, овог пута британске муслимане после молитве у џамији.

Она је рекла да тај напад опомиње да тероризам, екстремизам и мржња имају многе облике.

"Наша одлучност да се боримо против тога мора да буде иста, без обзира на то ко је одговоран", рекла је она.

Мејова је рекла да је ноћашњи напад гнусан покушај да се униште слободе које уједињују Британију, као што су слобода вероисповести.

Она је рекла да је возач комбија деловао сам и да су га људи испред џамије ухватили, преноси АП.

Десет особа је повређено када је комби улетео међу пешаке, а полиција истражује да ли је и мушкарац који је преминуо на месту несреће погинуо у нападу или због нечег другог.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи