Американци траже да се Трамп извини Душку Марковићу

Након што су светски медији објавили вест да је амерички председник Доналд Трамп одгурнуо премијера Црне Горе Душка Марковића приликом обиласка новог седишта НАТО-a у Бриселу, амерички грађани су покренули петицију којом траже да се Трамп извини Марковићу, пренела је РТЦГ.

Петиција је покренута на порталу "We the people", а да би она била достављена Белој кући до 24. јуна, потребно прикупити 100.000 потписа.

До сада је петицију потписало 89 грађана САД.

Си-Ен-Ен је објавио текст са видеом "Погледајте како је Трамп одгурнуо премијера у страну", док је Би-Би-Си навео да се Трамп прогурао поред премијера Црне Горе.

Си-Ен-Ен наводи да је Трамп имао још чудних момената у Бриселу, укључујући и чудно руковање са француским председником Емануелом Макроном.

Истовремено, портал Базфид организовао је анкету. Скоро сви читаоци тог портала, њих 95 одсто, сматрају да је Трамп намерно одгурнуо Марковића.

У петицији коју су покренули амерички грађани тражи се од Трампа да упути писмено извињење Марковићу.

"Ово је срамота за наш народ и ужасан чин пред шефом државе, и свим чланицама НАТО-а. Трамп мора одмах да се извини свим чланицама НАТО-а за своје понашање", наводи се у петицији.

Видео на којем се може видети како Трамп одгурује Марковића постао је врло популаран на друштвеним мрежама, а корисници су углавном исмејали америчког председника, пренела је РТЦГ.

Иначе, амерички Комеди централ објавио је рано јутрос сатирични видео у коме Трамп држи конференцију за новинаре у седишту НАТО-а, а пре тога се гура до свог места речима: "Извините, склоните ми се с пута. Америка иде прва".

Портпарол Беле куће Шон Спајсер рекао је да није видио снимак, али да претпоставља да је Трамп само ишао на своје предодређено место, пренео је Ројтерс.

Неименовани званичник Беле куће рекао је за Политико да изгледа да је Трамп потапшао Марковића по руци, оцењујући да је то био успутни поздрав.

Марковић је синоћ казао да је природно да председник Сједињених Америчких Држава, Доналд Трамп, буде у првом реду на састанку шефова држава.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво