Када се Трамп и Макрон рукују...

Председници Француске и САД, Емануел Макрон и Доналд Трамп, који су се у четвртак први пут састали у Бриселу, руковали су се необично дуго и веома чврсто, што су неки протумачили као тренутак „мушке“ дипломатије, оценили су данас медији у Француској.

Када се Трамп и Макрон рукују... Када се Трамп и Макрон рукују...

Друштвеним мрежама се проширио видео-снимак руковања Трампа и Макрона током њиховог првог сусрета, уочи самита НАТО у Бриселу.

Стисак је био толико јак, да су им делови шака скоро побелели.

Трамп је први „посустао“, па је покушао да извуче руку. Макрон, међутим, није „попустио“ и руковање је потрајало још неколико секунди.

Обојица су, како су приметили медији, стегли вилице.

Ово није први пут да је Трамп под лупом медија због руковања. Слично се десило и после састанка са лидерима Јапана и Канаде.

Трамп је, иначе, током састанка похвалио Макронову предизборну кампању, наводећи да се она може узети за пример.

Како преноси Танјуг, амерички председник је истакао да је Макрон водио „невероватну кампању и остварио невероватну победу“.

После „мушког“ руковања, како су се нашалили француски медији, Макрон и Трамп су одржали радни ручак у америчкој амбасади у Бриселу. Председници су јели парадајз са моцарелом, телетину у сосу и за десерт, мус од белгијске чоколаде, јавља агенција Бета

Председници су касније морали поново да се рукују у седишту НАТО-а, али овог пута под будним и шаљивим погледима осталих присутних званичника, насмејане немачке канцеларке Ангеле Меркел и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга.

Трамп је тада „искористио прилику“ и одлучно стегао Макронову шаку и повукао му целу руку која се тресла од рамена.

Мало касније, такође у седишту НАТО-а, сниматељи су ухватили тренутак када су се званичници припремали за заједничку фотографију.

Тада је Трамп поново привукао пажњу јер је желео да буде у првом реду и „без пардона“, како су навели француски медији, гурнуо је црногорског премијера Душка Марковића, чија ће земља ускоро постати 29. чланица Алијансе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво