Три торнада погодила Тексас, поплаве у Арканзасу и Мисурију

Најмање шест особа је погинуло, док је на десетине људи повређено након што су снажне олује, укључујући неколико јаких торнада, погодиле Арканзас, Мисури и регион Тексаса источно од Даласа, саопштили су амерички званичници.

Најмање три торнада погодила су Тексас у суботу по подне и увече, навела је Национална метеоролошка служба, преноси данас телевизија Ен-Би-Си њуз.

Градоначелница Кентона у Тексасу Лу Ем Еверет рекла је на конференцији за новинаре да су најмање четири особе погинуле, док је 49 људи повређено, напоменувши да је ситуација веома променљива и да је штета обимна.

Та област је остала без струје, а торнадо је преврнуо десетине аутомобила на ауто-путу источно од Кентона.

Медицински центар источног Тексаса саопштио је да су 52 особе пребачене у три болнице због повреда које су задобиле у олујама, а једна од њих је у критичном стању.

У Мисурију се у суботу 72-годишња жена утопила након што јој је аутомобил у којем се налазила однела бујица услед поплаве.

У међувремену, у Арканзасу је једна особа изгубила живот када је дрво пало на камп-приколицу у којој се налазила, док је из поплава спасено 20 особа, а власти трагају за двоје деце која су нестала у суботу увече када их је бујица раздвојила од мајке.

Оклахома је у суботу прогласила ванредно стање због распрострањених поплава, при чему је 12.000 људи у средишњим областима остало без струје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво