Трамп најављује изградњу зида раније, Мексико упозорава САД

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да ће изградња зида према Мексику почети много раније него што је било планирано. Мексико може да одговори на сваки порез који САД једнострано уведу на увоз робе из те земље, изјавио мексички шеф дипломатије.

Трамп је о изградњи зида причао на једном скупу конзервативаца, обећавши да ће се фокусирати на то "да избаци лоше људе из САД", пренео је Би-Би-Си.

Мексико може да одговори на сваки порез који САД једнострано уведу на увоз робе из те земље зарад финансирања изградње зида на граници, увођењем дажбина на одређене америчке производе, изјавио је мексички министар спољних послова Луис Видегарај.

"Без сумње, имамо ту могућност, а свакако не можемо да седимо скрштених руку", рекао је он у једном радијском интервјуу, преноси Ројтерс.

Мексичка влада такође треба да буде спремна да делује ако неке фискалне одлуке САД нанесу штету Мексику, додао је он.

Амерички председник Доналд Трамп је раније најавио да жели да наметне нови порез на робу увезену из Мексика, као и да укине финансијску помоћ јужном суседу.

У међувремену, мексички министар унутрашњих послова Мигел Анхел Осорио Чонг рекао је да та земља неће прихватити депортоване особе из САД уколико нису мексички држављани, преноси АФП.

Он је то изјавио дан након састанка са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном и министром за унутрашњу безбедност Џоном Келијем у Мексику.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво