Си-Би-Ес: И петогодишњи дечак задржан, стављене му лисице

Америчке власти су петогодишњег дечака задржале пуних пет сати на аеродрому, јер је "представљао петњу", а наводно су му ставили и лисице, јавио је Си-Би-Ес.

Дечак се на аеродрому у Вашингтону одвојио од мајке, па су га власти "ухапсиле" јер им је "представљао претњу".

Петогодишњак, иначе амерички држављанин који живи у Мериленду, само је једна у низу особа које су задржане на аеродромима због уредбе Доналда Трампа о имигранатима.

Када је поново видео мајку, која је пореклом из Ирана, чврсто ју је загрлио, преноси хрватски портал Индекс.

На питања новинара о том догађају, портпарол Беле куће Шон Спајсер је бранио Трампову одлуку о забрани уласка у земљу за муслимане, а и поступање службеника у случају дечака.

Рекао је како се мора проверити јесу ли деца с родитељима или не, додавши: "Претпостављати да неко није претња само због његовог узраста или пола би било погрешно".

Трамп је у петак потписао извршну уредбу о имиграцији којом се држављанима седам земаља – Ирана, Ирака, Сирије, Јемена, Судана, Сомалије и Либије – визе неће издавати наредна три месеца, док је сиријским избеглицама улазак забрањен на неодређено време.

Трамп је уредбу образложио тиме да жели да спречи "радикалним исламским терористима" да улазе у САД.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво