Трамп о зиду на граници с Мексиком: Враћамо контролу, сачуваћемо животе

Амерички председник Доналд Трамп потписао је директиве за изградњу зида на граници са Мексиком и за извршење рација у градовима који штите илегалне мигранте. Зид ће бити дугачак 3.200 километара.

Амерички председник Доналд Трамп је у Министарству унутрашње безбедности изјавио да његове акције у вези са имиграцијом показују да, "почевши од данас", САД враћа контролу на својим границама.

Трамп је рекао да ће његова администрација радити заједно са Мексиком на повећању безбедности обе земље, и да ће блиско сарађивати када је реч о томе.

"Сачуваћемо животе на обе стране границе", рекао је Трамп, након потписивања директива о подизању зида на граници са Мексиком, преноси АП.

У градовима попут Сан Франциска, локални званичници, најчешће демократе, одбијају да сарађују са савезним службеницима у акцијама против илегалних миграната.

Очекује се да Трамп предузме кораке којима би се ограничиле легалне миграције, укључујући извршне наредбе које редукују број избеглица и блокирају издавање виза људима из неколико муслиманских блискоисточних земаља и са севера Африке, преноси Ројтерс.

Како се наводи, међу тим земљама су Сирија, Судан, Сомалија, Иран, Ирак, Либија и Јемен.

Трамп је раније данас у интервјуу за Еј-Би-Си њуз најавио да ће изградња зида почети наредних месеци, а да је планирање његове изградње у току.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво