Састанак Трампа и Нетанјахуа у фебруару

Канцеларија израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа саопштила је да је амерички председник Доналд Трамп позвао Нетанјахуа на састанак у Вашингтон следећег месеца. Тачан дан посете биће утврђен у наредним данима, додаје се у саопштењу.

Доналд Трамп и Бенјамин Нетанјаху разговарали су током првог телефонског разговора од инаугурације председника САД о претњама Ирана и сложили се да мировни споразум Ирана и Палестинаца мора да буде постигнут "директним преговорима", саопштила је Бела кућа.

У телефонском разговору они су се "договорили да наставе блиске консултације о низу регионалних питања, укључујући и претње које представља Иран", истиче се у саопштењу што, како примећује АФП, представља сигнал оштријег става нове администрације према Техерану.

"Лидери су разговарали о нуклеарном споразуму с Ираном, мировном процесу са Палeстинцима и другим питањима", пренео је АФП.

Нетанјаху је изразио жељу да блиско сарађује са Трампом у успостављању "заједничке визије са циљем унапређења мира и безбедности у региону".

Трамп је претходно у Белој кући рекао да је имао "веома пријатан" разговор са израелским премијером, не наводећи детаље.

Током кампање, Трамп је обећао снажну подршку Израелу и поручио да ће признати Јерусалим као главни град јеврејске државе, упркос његовом спорном статусу, подсетио је Глас Америке.

Израел је раније у току дана издао грађевинске дозволе за више од 560 стамбених јединица у три насеља у источном Јерусалиму.

Заменик градоначелника Меир Тургеман, председавајући одбора за урбанизам, истакао је за Израелски радио да је процес издавања био заустављен док се чекало да администрација Барака Обаме напусти положај.

Обама је био критичар изградње израелских насеља, баш као и његови претходници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво