Лавина затрпала хотел у Италији, четири мртва, 30 несталих

Пронађена тела четири особе након обрушавања снежне лавине на хотел "Ригопијано" у централној италијанској планинској провинцији, у области Абруцо. Пронађене две преживеле особе. Тридесеторо људи се води као нестало.

Лавина је директна последица јучерашњих снажних земљотреса, који су је покренули. Две особе, које су биле ван хотела, упутиле су позив за помоћ.

Због мећаве, наноса снега од четири метра и потпуно затрпаних путева, први спасиоци су дошли до места трагедије тек јутрос у 04.00. Затекла их је стравична слика потпуно урушеног и затрпаног троспратног хотела.

Лавина је изместила хотел за 10 метара. Спасилачке екипе интензивно трагају за несталима, али без наде да има преживелих.

"Велика количина снега је у хотелу, а спасиоци и даље трагају за затрпанима. Веома им је тешко, усред су лавине, па због тога у овом тренутку не можемо брже да се крећемо", каже председник провинције Пескара Антонио ди Марко.

Анса наводи да је око 30 људи, међу којима има и деце, боравило у малом хотелу. Позивајући се на шефа спасилачког тима, Анса је на сајту објавила да има "много мртвих".

Објављен је и снимак из хеликоптера који је летео изнад затрпаног хотела "Ригопијано".

Тло не престаје да се тресе у централним италијанским регијама, у последња 24 часа забележено је 550 земљотреса, мећава већ данима не јењава, нема струје, воде. Становништво је у паници, питајући се шта је следеће.

"Све државне институције су мобилисане. Цивилна заштита обједињује све цивилне и војне активности. Јуче смо затражили и помоћ војске", рекао је премијер Италије Паоло Ђентилони.

Премијер је обећао да ће влада учинити све да би се пре свега спасили животи, али и да би се у наредна 24 часа делимично нормализовала ситуација.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи