Трамп: Имамо ужасне односе са Русијом

Изабрани председник САД Доналд Трамп рекао је да Америка има лоше односе са Русијом, наводећи да је Америка била мета хакерских напада из Русије, али и из других држава. Оштро је критиковао наводе да Русија поседује компромитујуће податке о њему и да је подложан уцени. Трамп је навео да је замрзао утицај у својим компанијама и да је "одбио две милијарде долара вредну пословну понуду из Дубаија".

"Бићу најбољи председник, стваралац нових радних места, кога је Бог икада створио", рекао је Трамп на конференцији за новинаре, која је проглашена за медијски догађај седмице у САД.

Трамп је поново оспорио наводе да Русија поседује компромитујући материјал о њему како би могла да га уцењује док буде био на челу САД.

"Што се хаковања тиче, мислим да је то била Русија, али верујем да нас хакују и друге земље, други људи", рекао је Трамп, који је досад показивао уздржаност о наводима обавешајних служби о покушајима мешања Русије у америчке изборе.

У поверљивом извештају о руском мешању у америчке изборе, укључен је и део у којем се наводи да руске службе имају компромитујући материјал о Трампу, међу којима су снимци његових сексуалних односа с проституткама из московског хотела 2013. године.

Трамп је на конференцији за новинаре рекао да је увек водио рачуна о могућем шпијунирању у хотелским собама у другим земљама, укључујући Русију.

"Изузетно сам пажљив. Окружен сам телохранитељима. Увек им говорим: будите пажљиви зато што у тим собама имате камере на најчуднијим местима. Не можете их видети и не можете знати. Боље будите пажљиви, или ћете видети себе на телевизији", рекао је Трамп.

Трамп је рекао да је Кремљ данас демантовао да руске службе поседују компромитујући материјал о њему и додао да је срамотно што су наводи о компромитујућем материјалу изашли из обавештајних служби.

Одговарајући на питања о нејасном односу према Русији, Трамп је рекао да не верује да би Хилари Клинтон била оштрија према руском председнику Владимиру Путину од њега.

"Ако се свиђам Путину, мислим да је то предност, а не терет, јер са Русијом имамо ужасне односе", рекао је Трамп.

Трамп је, међутим, напоменуо да не зна да ли ће се добро слагати са Путином.

"Надам се да хоћу. Али, постоје велике шансе и да нећу", додао је новоизабрани председник САД.

Истакао је да "нема никакве послове са Русијом, нити у Русији, нити било каквих зајмова са Русијом".

Трамп је оштро је критиковао наводе да Русија поседује компромитујуће податке о њему и да је подложан уцени, истакавши да су то срамотне бесмислице и лажи какве би само немачки нацисти могли да смисле. 

"То су бемислице које су можда објавиле обавештајне службе, ко зна... То никада није требало да буде написано нити објављено. Срамота је да такве информације буду објављене. То су лажи и то се није догодило", рекао је Трамп.

Према његовим речима, те тврдње је изнела група његових противника, "болесних људи".

"То је нешто што би нацистичка Немачка урадила", истакао је Трамп.

Он је додао да је тужно када обавештајни извештаји процуре у штампу и да је то, пре свега, незаконито.

Новоизабрани председник је поздравио неке новинске компаније, издвојивши Њујорк тајмс, што нису одмах известиле о том документу, истакавши да има велико поштовање према слободи медија.

Трамп новинару Си-Ен-Ен-а: Не дозвољавам питање, ви правите лажне вести

Са друге стране, Трамп није дозволио новинару Си-Ен-Ена да постави питање.

"Нећу ти дозволити да питаш. Ви правите лажне вести", рекао је Трамп новинару.

Трамп је снажно критиковао ову америчку телевизијску мрежу због начина који је извештавала о наводним руском мешању у председничке изборе у САД које је допринело његовој победи, подсећа Ројтерс.

Нови шеф Беле куће је додао да се "неке медијске куће баве лажним вестима". "Све што тражим јесу поштени новинари", навео је Трамп.

АП преноси да је Трамп поред Си-Ен-Ен-а за лажно извештавање оптужио и сајт Базфид.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво