Земан: Обама колебљив за презир, са Трампом лична хемија

Председник Чешке Милош Земан рекао је да жели да повеже САД, Русију и Кину у борби против тероризма у свету, што му није успело са досадашњим америчким председником Бараком Обамом јер спада у колебљиве политичаре који завређују презир, док би са новим председником Доналдом Трампом то могао јер са њим има "личну хемију".

Милош Земан је истакао да не воли колебљиве политичаре јер према њима осећа презир до извесне мере, а додаје да Доналд Трамп има велику предност што није колебљив политичар, наводи се у интервјуу за Младу фронту Днес.

Чешки председник изразио је наду да ће моћи да убеди Трампа да се Русија, Кина и САД као светске супер силе уједине у борби против тероризма у свету, а посебно против Исламске државе.

"Разговор са Трампом сигурно није био кратак. Дотакли смо читав низ тема. Конкретно нелегална миграција, исламски тероризам, политичка коректност. Вас као новинаре то неће обрадовати, али разговарали смо како се у Америци исто као код нас злоупотребљава политичка коректност да се проблеми прикривају разним фразама", рекао је Земан.

Трамп је позвао Земана у посету САД, а Земан је позив прихватио, како је рекао чешком листу са главним циљем да још побољша односе Чешке и САД који по његовој оцени зависе и од тога да ли међу њиховим званичницима има личне хемије или не.

"Драго ми је да сам успео да остварим ту личну хемију са руским председником, са кинеским председником, а бићу сретан ако успем сада и са америчким председником. То је главни задатак мог пута с тим да ће то бити утолико лакше зато што имамо сличне ако не исте погледе на светску политику", рекао је Земан Младој фронти Днес.

У интервјуу чешком Радију Импулс Земан је синоћ рекао да је током том разговора са Трампом лобирао да САД пошаљу бившу Трампову супругу, Чехињу Ивану Трамп као амбасадора у Праг.

"Казао сам му да је то према његовим речима његова омиљена бивша супруга. Видећемо хоће ли је послати или не", рекао је Земан који је чим је Ивана рођена Зелњичкова Трамп изразила жељу да буде амбасадорка у Чешкој јавно рекао да бољег амбасадора САД у Праг ни не могу да пошаљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво