Сиријска војска ослободила град Ал Тал у провинцији Дамаск

Сиријска војска је успоставила потпуну контролу над градом Ал Тал, у провинцији Дамаск, саопштило је руско Министарство одбране. Сиријска војска понудила прилику побуњеницима у источном делу Алепа, који је под опсадом, да живи напусте тај град.

"Град Ал Тал у провинцији Дамаск, у ком је до рата живело више од 60.000 становника, потпуно је прешао под контролу сиријске Владе", наводи се у саопштењу, а преноси Спутњик.

Из тог града је у Идлиб прешло више од 500 милитаната организације "Џабхат Фатах ал Шам" (бивши Ал Нусра фронт), као и 1.500 чланова њихових породица.

Милитанти опозиције су искористили амнестију коју је понудио председник Сирије, прекинули борбе, и током преговора саопштили да желе да заједно са породицама оду у Идлиб.

Они су пре одласка предали владиним снагама све тешко наоружање, као и 200 јединица лаког наоружања и муниције.

Последње недеље у различитим подручјима Сирије амнестирано је више од 2.500 милитаната, подсећа руско Министарство одбране. 

Сиријска војска поручује побуњеницима да напусте Алеп 

Сиријска војска саопштила је да је понудила прилику побуњеницима у источном делу Алепа, који је под опсадом, да живи напусте тај град. 

Портпарол војске Самир Сулејман је рекао да ће се они који се определе за останак суочити са "неизбежном смрћу".

"Наставићемо да се боримо све док не повратимо стабилност и безбедност свих насеља Алепа", рекао је Сулејман агенцији АП.

Навео је да је сиријска војска преузела више од 50 одсто насеља у источном делу Алепа.

Сулејман је рекао да ће напори за преузимање контроле над историјским четвртима Алепа познатим као Стари Алеп бити најтежи, додајући да ће војска користити пешадију и специјалне снаге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво