Марин ле Пен: Могућ "Трамп ефекат" на француским изборима

Људи су свесни да могу да се ослободе диктата система и да гласају онако како желе, сматра лидерка Националног фронта Марин ле Пен.

Председничка кандидаткиња француске крајње деснице Марин ле Пен изјавила је да би се изборна победа Доналда Трампа на председничким изборима у САД могла одразити и на изборе за председника Француске 2017. године.

"Оно што је сигурно, то је да су људи сада свесни да могу да се ослободе диктата система и да гласају онако како желе", истакла је лидерка партије Национални фронт на годишњем сајму коња на периферији Париза, где је, такође, јахала коња, преноси АП.

Ле Пенова је рекла да ће се на француским изборима у априлу "националисти и патриоте попут ње" сучелити са подржаваоцима глобализације, Европске уније и имиграције.

Лидерка крајње деснице је напоменула да одлука садашњег социјалистичког председника Франсоа Оланда да се не кандидује за други мандат неће промени њену стратегију предизборне кампање.

Такође, предвидела је да ће у председничку трку ући актуелни премијер Мануел Валс, као социјалистички кандидат, који ће се суочити са њом и конзервативним бившим премијером Франсоа Фијоном, који је победио на унутрастраначким изборима странке Републиканци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво