Лавров: САД да одвоје сиријску опозицију од терориста

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров позвао је америчког државног секретара Џона Керија да оствари обећања САД да ће одвојити делове сиријске опозиције, који су оријентисани ка Вашингтону, од "терористичких група".

Лавров је Керију у телефонском разговору рекао да су локални ратни команданти из Нусра фронта отворено говорили о страној подршци, укључујући испоруке америчког оружја, преноси Ројтерс.

Нусра фронт недавно је променио назив у Џабат Фатах ел Шам, подсетила је британска агенција.

Двојица званичника разговарала су и о могућим начинима како да утичу на ситуацију у сиријском граду Алепу у складу са принципима америчко-руског плана о примирју, каже се у саопштењу руског министарства.

Амерички државни секретар Џон Кери запретио је раније данас да ће прекинути све контакте с Русијом у вези са Сиријом, уколико се не обустави руско и сиријско бомбардовање Алепа.

Стејт департмент је објавио да је Кери тај ултиматум изнео у телефонском разговору са руским колегом Сергејом Лавровом, пренео је АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво