Италија, девојчица спасена након 17 сати

Седамнаест сати после разорног земљотреса у градићу Пескара дел Тронто чуо се и смех када су спасиоци из рушевина извукли живу десетогодишњу девојчицу.

Спасилац који је пронашао девојчицу изјавио је за АП да је "након 17 сати од потреса зачуо гласић из рушевина једне куће". "Чујем нешто испод", рекао је волонтер, комшија, после чега су се окупили ватрогасци.

Један спасилац је замолио присутне да се утишају и зачуо глас девојчице која је 17 сати била под одроном своје куће.

Комшија је почео да је дозива именом "Ђулија, хајде Ђулија" и спасиоци су извукли живу десетогодишњу девојчицу и први пут после земљотреса раширила се радост међу мештанима.

"Нажалост, 90 одсто људи које смо извукли су мртви, али нису сви, зато сам ту", рекао је волонтер спасилац Кристијан Банчети за АП.

Да је то тако, сведочи и прича о два дечака, узраста од четири и седам година, које је спасила бака, јавља Ројтерс.

Деца су спасена брзом и мудром реакцијом баке која их је угурала испод кревета на први знак љуљања куће, наводи Ројтерс и додаје да је земљотрес преживела и бака, али да је остала без мужа.

Међу жртвама земљотреса је и 18-месечна девојчица, Марисол Пјермарини. Њена мајка је раније живела у Л'Аквили и тамо је 2009. године преживела земљотрес, да би се са породицом преселила у Аквату дел Торонто, где је јуче остала без 18-месечне ћерке.

"Беба је спавала у кревецу који је затрпан, а мајка је извучена из рушевина и пребачена у локалну болницу где оплакује своје дете", сведочио је мештанин агенцији АП.

У околини Акумолија, у рушевинама куће је страдала четворочлана породица, укључујући осмомесечну бебу и дечака старог девет година, као и деветомесечна беба, преноси Ројтерс.

Италијанска Агенција за цивилну заштиту саопштава да спасиоци и даље трагају за преживелима у рушевинама.

Земљотрес јачине 6,2 степена по Рихтеровој скали, који је јуче ујутру у 3.36 затресао област у близини Перуђе, око 170 километара североисточно од Рима, осетио се на целој централној Италији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво