Њујорк, истрага о пожару у цркви Светог Саве

Велики пожар који је захватио српску православну цркву у Њујорку тема је бројних америчких медија који уз фотографије и видео-снимке ватрене стихије, наглашавају да је црква изгорела након ускршње службе. Како наводи телевизија "Ен-Вај 1", истражитељи покушавају да открију узрок пожара.

Њујоршка телевизија Ен-Вај 1 (NY1) наводи да истражитељи ватрогасне службе истражују узрок пожара.

Под насловом "Пламен гута српску православну цркву на Менхетну", Њујорк Тајмс пише да је историјску грађевину која има важну улогу у српској заједници у Њујорку, прогутао пламен само неколико сати након што су верници испунили клупе за ускршњу литургију.

Њујорк дејли Њуз такође пише о великом пожару који се догодио у српској православној цркви под насловом "Ватрогасци се боре са пожаром који бесни у историјској православној српској цркви на Менхетну".

Лист доноси изјаву црквеног чувара Слободана Љубенка који каже да је покушао да угаси пожар али да није успео и да се нагутао дима. 

И на сајту Фокс 5 ударна вест је пожар у српској цркви на Менхетну. 

Под насловом "Пожар гута цркву у Њујорку", Фокс 5 пише да нема теже повређених. 

Њујорк Пост, вест о пожару српске цркве ставио је на насловну страну уз наслов "Свети пакао, 161 годину стара црква изгорела".

Тај лист наводи да су верници ужаснуто гледали како гори црква након прославе Ускрса. Њујорк Пост преноси изјаву Алекса Велића да је могуће да су свеће изазвале пожар.

Ej-би-си њуз на сајту, уз видео и фотографије цркве која гори, преноси и речи Мајка Галагера, радио водитеља, који је на друштвеним мрежама објавио снимке пожара уз коментар "људи плачу, стравичан пожар".

Вол стрит Џорнал такође је објавио вест да је црква Свети Сава у Њујорку изгорела и наглашава да у огромном пожару, који су ватрогасци успели да обуздају, није било повређених.

Лист пише да је пожар избио око седам сати ујутру, али да су ватрогасци пуних сат времена гасили пожар споља да би могли да уђу у унутрашњост цркве.

Велики пожар захватио је српску православну цркву на Менхетну у Њујорку, на дан када православни верници прослављају Ускрс.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи