Меркел: Затварање балканске руте не решава проблем

Немачка канцеларка Ангела Меркел каже да се проблем мигрантске кризе не решава предузимањем једностраних одлука. Истиче да затварање "западнобалканске руте" коју користе избеглице неће решити проблем и да тај потез није одржив.

Уколико се не постигне договор с Турском, Грчка неће моћи на дужи период да понесе терет, истиче Ангела Меркел преноси АФП.

Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл-Лајтнер је за Велт поручила да ће балканска избегличка рута остати трајно затворена, додајући да ће само такав "конзистентан сигнал" одвратити мигранте да из Турске прелазе Медитеран и долазе до обала Европе.

"Мој став је јасан, балканска рута остаје затворена и то трајно", рекла је Јохана Микл-Лајтнер, пренео је Ројтерс.

Балканска избегличка рута од јуче је практично затворена након што је Словенија почела да примењује нови режим уласка у шенгенску зону и престала да дозвољава улазак мигрантима без валидних пасоша и виза.

После одлуке Словеније, Србија ће све мере усаглашавати са Европском унијом и реципрочно их примењивати на својим јужним и источним границама, саопштио је МУП Србије.

Након што су Словенија и Србија објавиле оштрија ограничења за улазак миграната, Македонија је потпуно затворила границу за илегалне мигранте.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво