Читај ми!

Освета Исламске државе, убијено 250 људи у Деир Езору?

Припадници Исламске државе убили су данас 250 људи, укључујући провладине борце и њихове породице у граду Деир Езор, навео је избор близак сиријској влади.

Тај град је иначе под контролом сиријске владе, преноси Ројтерс.

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је да су убијене на десетине људи у нападу ИД.

Претходно је АФП јавио да је најмање 75 сиријских војника и припадника прорежимске милиције убијено данас у нападу ИД на више фронтова на Деир Езор, на истоку Сирије.

Сиријска опозициона Опсерваторија за људска права саопштила је да је погинуло најмање 80 војника и провладиних бораца, а да су остале жртве цивили.

Исламска држава контролише највећи део провинције Деир ел Заур, док је неколико насеља на северу тог града, као и оближњи војни аеродром, под контролом владинх снага.

Сиријска државна агенција САНА пренела је да је Исламска држава починила "масакр", убивши десетине цивила у селу Багхалијех, не наводећи детаље.

Либанска телевизија Ел Мајадин такође је известила о масакру, наводећи да су припадници Исламске државе убили 280 особа, међу којима су жене и деца, као и да су њихова тела бацили у реку Еуфрат.

Телевизија наводи да је група узела као таоце више од 400 цивила.

АП додаје да наводи још нису потврђени из независних извора. 

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво