Турска фирма избеглицама продавала неисправне прслуке

Једна турска компанија је ухваћена у покушају да прода избеглицама неисправне прслуке за спасавање, направљене од материјала који постаје тежи када се натопи и који доприноси да се брже потоне.

Турска полиција упала је у радионицу у Измиру - лучки град који је често полазна таčка за мигранте у нади да ће доћи до Европе - и затекли раднике како пуне прслуке материјалима за амбалажу уместо садржајем који плута, јавља Би-Би-Си.

Полиција је запленила 1.200 прслука, а међу радницима су биле у и две младе Сиријке.

Сиријци се често окупљају у Измиру тражећи начин да стигну на брод којим би били прокријумчарени у Европу.

Како би зарадили новац за брод траже посао, заједно са храном и склоништем, где год могу.

На мигрантима је да пронађу прслук за путовање, а правилно направљени прслуци коштају до 150 долара, наводи Би-Би-Си, преноси Спутњик.

Лоши прслуци могу да коштају и 15 долара, али они скоро да не плутају, али без обзира на то многи очајни мигранти ће их и даље куповати.

Ови прслуци су често црни и слабо су уочљиви на отвореном мору.

У четвртак, полиција у Измиру је запленила око 300 лошијих прслука од сиријских имиграната који су их већ купили, наводи турски лист "Хуријет".

Саит Гудероглу, један од највећих производача у Турској, изјавио је да ови лажни прслуци за спасавање могу да угрозе оног који га носи чак више него да уопште нема прслук.

„Такви прслуци за спасавање су направљени од материјала за ранчеве и испуњени су сунђером, а пошто сунђер апсорбује воду, прслуци вуку људе и могу узроковати њихово дављење“, рекао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво