Читај ми!

Преминуо Јевгениј Примаков

Бивши премијер Русије Јевгениј Примаков умро је у 85. години, саопштио је Кремљ.

Економиста Јевгениј Примаков био је премијер 1998. и 1999. године за време председника Бориса Јељцина, а обављао је и дужност министра спољних послова, преноси Танјуг.

"Он је био државник, научник, политичар, који је иза себе оставио велики траг", рекао је портпарол руског председника Дмитри Песков и додао да је Владимир Путин поводом смрти Примакова изразио своје најдубље саучешће.

"Председник је изразио најдубље саучешће породици Јевгенија Максимовича и онима који су га познавали", рекао је Песков.

Узрок смрти Примакова није саопштен.

Агенција АП је пренела да је Примаков био стручњак за Блиски исток, да је радио као извештач листа Правда и да су га оба совјетска лидера Михаил Горбачов и Путин користили као главног човека када су Руси покушавали да одврате од ратова у Ираку.

Као премијер, подсећа АП, Примаков је покушао, али није успео да одврати НАТО од бомбардовања Југославије због Косова.

Примаков је, међутим, имао више утицаја код куће, наводи АП, додајући да су га 1999. године сматрали вероватним наследником Бориса Јељцина на месту председника државе, међутим изгубио је изборе од Путина.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво