Потрага за Младићевим јатацима

Завршен претрес три локације у потрази за лицима која се доводе у везу са Ратком Младићем. Претресене две локације у Београду и етносело на Букуљи, код Аранђеловца. Једна особа приведена на саслушање.

У потрази за одбеглим хашким оптужеником Ратком Младићем, полицијске снаге претресле су два објекта у Београду и један у Аранђеловцу. Власник два угоститељска објекта у Београду и Аранђеловцу Горан Радивојевић приведен је на информативни разговор, речено је Танјугу у МУП-у.

Између десет и петнаест припадника специјалних јединица претресло је ресторан "Бајка" на Кошутњаку и Радивојевићеву кућу, која се налази у улици Владимира Ћопића у насељу Беле Воде.

На обронцима планине Букуље, код Аранђеловца, претресено је етносело Дивљаковац и ресторан "Бајка", истог власника. Претресена су и четири бунгалова. У току претраге, у етноселу није било гостију.

Село, у које није било могуће ући током трајања претреса, напустило је четири аутомобила и једно теренско возило.

Запослени у објектима рекли су да нико није приведен, нити су припадници специјалних јединица нешто однели, међутим запосленима није дозвољено да дају изјаве.

Уобичајена акција полиције

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је данашња полицијска потрага за људима блиским Ратку Младићу део уобичајених активности у сарадњи са Хашким трибуналом.

Према његовим речима, акцијe нису имале никакве везе са евентуалним дојавама грађана на број 9191, већ да си резултат ранијих сазнања.

Министар је поновио да је Влада Србије решена да оствари пуну сарадњу са Хашким трибуналом.

"Полиција је и до сада проверавала све информације које се тичу локације где се евентуално крију хашки оптуженици, али се редовно врше контрола оних локација када је реч о људима за које се сумња да су са њима повезани", навео је министар.

Према његовим речима, након што је Влада Србије повећала награду за информације о Младићу на 10 милиона евра, на телефонски број који је одредила Влада јавио се одређен број особа чије се информације проверавају.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво