Читај ми!

Суђење Беливуковој групи – приказане поруке у вези са убиством Љепоје и Радојевића

Приказивањем документације са криптоване апликације "Скај", у Специјалном суду у Београду је настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића. Током суђења приказане поруке осумњичених за убиство Милана Љепоје и Здравка Радојевића.

У Специјалном суду су приказане преписке у вези са отмицом и касније убиством Милана Љепоје, ког су, како се сумња, припадници организоване криминалне групи Вељка Беливука и Марка Миљковића отели и убили.

У препискама осуњичених се помињу језиви детаљи о убиству Љепоје и информације о проблемима како се решити тела убијеног.

Најпре су приказане слике покојног Здравка Радојевића које су, како је рекао окривљени-сарадник Бојан Хрватин, фотографисане у кући у Ритопеку.

Бранилац оптужених Дејан Лазаревић поновио је да су фотографије измењене у фотошопу.

Приказане су и фотографије Радојевићевог аутомобила и документација везана за тај "мерцедес", ког су, према наводима из оптужнице, припадници ове групе након Радојевићевог убиства продали у Албанији.

Приказана је и конверзација са криптоване апликације "Скај".

Бранилац Филипа Ивановског, Миљана Перендија предложила је да се данашње суђење не одржи, јер поступајућа судија у овом поступку иде у пензију крајем априла, што су подржале и њене колеге.

Председница судског већа Винка Бераха Никићевић је на то одговорила да јесте истина да је донета одлука да иде у пензију, али сматра да не би требало да буде дискутовања о томе у судници.

Суђење Вељку Беливуку и члановима његове криминале групе, који су оптужени за више убистава, отмице и силовање, мораће да крене из почетка јер председница Судског већа Винка Бераха Никићевић одлази у пензију.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво