Читај ми!

Трага се за још 11 чланова врачарске криминалне групе, у току саслушања ухапшених

Почело је саслушање - 18 припадника криминалне групе са Врачара, која - је блиско сарађивала са кавачким кланом. Полиција је објавила снимак хапшења, а стижу нове информације о криминалној групи.

Криминалну групу са Врачара предводио је Никола Вушовић, звани Џони, а међу ухапшенима су и двојица његових најближих сарадника. Такозвана "врачарска група" сумњичи се за убиства Александра Халабрина, Драгана Ристића Чађе и Александра Шарца, за пет покушаја убиства и припрему убистава највиших државних функционера.

Полиција и Тужилаштво за организовани криминал трагају за још најмање 11 особа које су у бекству.

Сумња се да се Вушовић као и већина његових сарадника који нису у Србији скривају у Шпанији и Доминиканској Републици.

Начелник Службе за борбу против организованог криминала Нинослав Цмолић рекао је за РТС да је криминална група која је јуче ухапшена председника Вучића видела као највећу претњу.

"Поред наших оперативних сазнања ту су сазнања која добијамо путем апликације СКАЈ од Европола и од других европских полиција у којима се тачно види њихов циљ да организују односно да испланирају убиство председника Србије Александра Вучића. Приметили смо да је сагледавањем свих тих материјала да је он заправо њихов главни циљ, њега виде као основну претњу, и иду толико далеко да у том планирању размишљају да ли је боље убити њега или му нанети што већу душевну бол тако да се убије његово дете", истиче Цмолић.

Међу ухапшенима су и двојица полицајца, који се сумњиче да су у систему МУП-а проверавали службено возило које је коришћено у акцији хапшења "Врачараца" и те податке проследили трећој особи.

"Лош рад службе безбедности довео је до убиства премијера ове државе пре 20 година. Управо тада, спрега тајних служби и појединих чланова МУП-а довели су до тога да Ђинђић буде убијен. Поучени тим искуством, наш председник државе као и службе безбедности јако воде рачуна и не само да прате безбедносно интересантне особе, прате сваког полицајца који било какву везу има, па и до оног који је сам радио, подсетићу вас да је у Новом Саду био Ђукић, онај који је дао пасош Звицеру, имамо Данијела и Душицу који су пристали да буду сведоци сарадници који су штитили ту криминалну групу, имамо Столића који је на дан хапшења слао слике, значи то су људи који су помагали тим крининализованим групама да добију информације", изјавила је за Танјуг Гордана Глушев, стручњак за безбедност.

Према оперативним подацима, вођа врачарске групе Никола Вушовић је, након хапшења Беливука и припадника његове групе наследио послове клана, а повезује се и са најтежим злочинима.

Током сведочења пред Специјалним судом, окривљени сведок Срђан Лалић између осталог рекао је да је убиство Аелксандра Шарца у Тржном центру Ушће организовао и платио управо Никола Вушовић.

Клан са Врачара сумњичи се и за убиство Алескандра Халабрина и Драгана Ристића Чађе.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво