Читај ми!

Због инцидената током Параде поноса ухапшена 21 особа

Припадници МУП-а у Београду ухапсили су 21 припадника навијачких група због сумње да су нанели повреде дванаесторици полицијских службеника 17. септембра током Параде поноса код Карађорђевог парка и причинили материјалну штету на имовини Министарства унутрашњих послова од преко два милиона динара, саопштено је из МУП-а.

Како је саопштено, у данашњој акцији ухапшени су М. М., М. С., Л. Т., М. В., Т. З., Д. М., Н. Г., Ч. С., Л. Ч., М. И., В. В., Ј. Ј., М. Џ., Ј. Р., Н. М., Ж. Р., Г. Б., И. Ч., У. Ц., Љ. О. и Т. Б.

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела учествовање у групи која изврши кривично дело и напад на службено лице у вршењу службене дужности, осумњиченима је одређено задржање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, саопштено је из МУП-а

Полиција је, на основу наредбе Основног суда у Београду, извршила претрес на више десетина локација и том приликом је пронашла већу количину пиротехничких средстава, палица, ножева, ватреног оружја, опојних дрога и других предмета кривичних дела. Против појединих лица биће поднете и кривичне пријаве због недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја и неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога.

Из Првог основног јавног Тужилаштва је саопштено да кривичном пријавом окривљенима је стављено на терет да су заједно са окривљенима за којима се трага, као и са више Н. Н. лица чији се идентитет утврђује напали и повредили полицијске службенике МУП-а РС у вршењу службене дужности, тачније већину припадника Интервентне јединице 92, од којих је њих 13 задобило телесне повреде, а којом приликом је оштећено пет возила МУП-а чиме је причињена штета у износу око 3.000.000,00 динара. 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је рад српске полиције и поручио да док је он министар унутрашњих послова нико неће некажњено тући полицајце.

"Насиље се неће толерисати од кога год да долази. Ни један полицајац не изађе на улицу са жељом да некога повреди, а они који на улицу изађу наоружани моткама и бакљама не иду да се обрачунавају с било ким другим него са полицијом. Мој задатак као министра унутрашњих послова је да се сваки полицајац са посла врати својој породици жив, здрав и неповређен, а да јавни ред и мир буду сачувани. Пре него што нападнете полицију добро размислите о последицама које то доноси. Док сам ја министар унутрашњих послова, нико неће некажњено тући полицију", поручио је министар Вулин. 

Током Параде поноса забележено је више инцидената, а било је и напада на полицију.

Премијерка Ана Брнабић је након одржавања Параде на конференцији за новинаре рекла да су укупно 64 особе приведене, као и да су била забележена два озбиљнија инцидента – на Славији и у Карађорђевом парку.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара