Читај ми!

Тужилаштво: Ухапшен власник "Елита градње" и још пет особа, сумња се да су варали са уговорима о отпаду

Власник фирме "Елита градња д. о. о." В. К., који је и први човек Спасилачког центра Србије, ухапшен је због сумње на махинације са фиктивно фактурисаним уговорима о отпаду, а на штету три београдске општине од око 10 милиона динара. Ухапшено је и пет запослених у општинским органима, док шести осумњичени, за кога је тужилаштво такође дало налог за хапшење, није лишен слободе јер је оболео од ковида 19, саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.

По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, припадници МУП-а данас су ухапсили власника фирме "Елита градња" В. К., због сумње на махинације са фиктивно фактурисаним уговорима о отпаду, а на штету три београдске општине.

Због сумње да су омогућили прибављање противправне имовинске користи предузећу "Елита градња", ухапшено је и пет запослених у општинским органима, док шести осумњичени, за кога је тужилаштво такође дало налог за хапшење, није лишен слободе јер је оболео од ковида 19.

Поред В. К., слободе су лишени Д. О., Д. Т., Ж. П., В. Ј. и Н. П., саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.

Како се сумња, В. К. је током 2019. и 2021. године, искоришћавањем свог положаја, у намери да прибави противправну имовинску корист, на основу више уговора о пружању услуга које је у име и за рачун ПД "Елита градња" закључио са појединим институцијама и сачињавао рачуне са лажним подацима о извршеним услугама одношења шута и смећа, саопштио је МУП.

Такође, сумња се да је сачињавао рачуне о наводно извршеним услугама уклањања реклама са јавних површина, а које су са нетачним-увећаним подацима, платили оштећени.

На тај начин он је, како се сумња, прибавио противправну имовинску корист за више од 10.000.000 динара.

Осумњичени се терете за кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и злоупотреба службеног положаја.

Обављени су претреси на више локација у Београду као и у Јајинцима, где се налази објекат Спасилачког центра Србије, за који очевици кажу да више личи на касарну, а налази се у близини породичне куће родитеља председника Србије Александра Вучића, наводи Танјуг.

У Вишем јавном тужилаштву у Београду у току је саслушање двоје осумњичених општинских функционера.

У току саслушање, одређено задржавање за четворо осумњичених 

У Вишем јавном тужилаштву у Београду у току је саслушање двоје осумњичених општинских функционера који се терете да су коришћењем службеног положаја прибавили противправну имовинску корист власнику фирме "Елита градња" Београд Војкану Крстићу, који је познат и као први човек Спасилачког центра Србије.

Чланица Општинског већа Општине Чукарица В. Ј. и начелник Одељења за комуналне делатности Општине Звездара Н. П. приведени су на саслушање у тужилаштво одмах након лишења слободе, док је за В. К. и још троје осумњичених – Д. О., Д. Т. и Ж. П. одређено задржавање до 48 сати.

В. К. је познат инвеститорима и власницима грађевинских фирми у Београду који су га у више наврата оптужили да их уцењује, захтевајући од њих да шут и отпад са градилишта возе на његове дивље депоније, на чему он зарађује велике суме новца.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се