Читај ми!

Почело суђење за убиство Оливера Ивановића

У Основном суду у Приштини почело је суђење за убиство лидера Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда Оливера Ивановића, по оптужници специјалног тужилаштва.

Суђење је почело провером идентитета оптужених и упознавањем са њиховим правима. На предлог адвоката , оптужница им није прочитана јер су са њом већ упознати, а сви оптужени су се изјаснили да су разумели наводе оптужнице, истовремено се изјашњавајући да нису криви.

Тужилац Бијерим Исуфај је на почетку рекао да сматра да постоје логички и убедљиви докази да су Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара и Силвана Арсовић били чланови организоване групе и да су одговорни за тешко убиство Оливера Ивановића 16. јануара.

Сво четворо поступили су као организована група и са одређеним задацима, а њихова улога ће бити јасна током извођења доказа, рекао је тужилац.

"Четворо оптужених нису поступали сами у групи.Постоје и други, исто толико криви. Основана сумња је да су учествовали у догађају све до извршења. И даље је непознат идентитет особа у возилу из којег је пуцано", рекао је тужилац.

Оптужени су и Драгиша Марковић и Жарко Јовановић за злопупотребу службеног положаја. Марковић је као полицајац осумњичен да је одавао службене податке и манипулисао доказима на месту убиства.

Тужилац је најавио велики број сведока међу којима ће бити и анонимних, због њихове безбедности.

Специјални тужилац оптужене терети за низ кривичних дела која се односе на учешће или организовање криминалне групе, тешко убиство, злоупотребу службеног положаја или овлашћењо и неовлашћено поседовање, контролу или поседовање оружја.

Неки од оптужених су признали кривицу за илегално поседовање оружја. 

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године у северном делу Косовске Митровице, испред седишта ГИ Слобода, демократија, правда, коју је основао и водио.

Од убиства и након истраге судски процес није одмакао од читања и потврђивања оптужнице, поновљених у неколико наврата, све до пресуде Апелационог суда.  

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво