Саслушани власници пољопривредних газдинстава, предложен притвор за три особе

У Првом основном јавном тужилаштву у Београду саслушано је деветоро власника пољопривредних газдинстава на територији Србије који су јуче ухапшени због сумње да су преваром оштетили буџет Србије за више од 20 милиона динара, након чега је за троје предложен притвор, а остали су пуштени да се бране са слободе.

Седморо осумњичених М. З., П. В., Ц. Н., Р. М., В. С., Д. Е. и Т. П. је изнело своју одбрану пред тужиоцем, док су двоје осумњичених М. З. и Ј. Љ. искористили своје законско право да се бране ћутањем.

За осумњиченим Љ. А се и даље трага.

Притвор је тражен за М. З. и Ј. Љ. како не би утицали на сведоке, док је према М. З. (друга особа са истим иницијалима) притвор тражен и јер је раније осуђиван, односно због сумње да би могао у кратком року да понови кривично дело.

Остали осумњичени су пуштени да се бране са слободе, али је за Д. Е., В. С. и Т. П. предложено суду да одреди меру забране прилажења, састајања и комуницирања са одређеним лицима, наводи се у саопштењу тужилаштва.

У току истражног поступка, Одељење за борбу против корупције УКП-а ће по налогу овог тужилаштва да прикупи све расположиве доказе, ради провере одбране осумњичених, који се сумњиче за продужено кривично дело превара.

У даљем току истраге Прво основно јавно тужилаштво у Београду ће испитати оштећене, евентуалне сведоке, по потреби наложити економско финансијска вештачења и извести друге доказе, након чега ће бити донета одлука о даљем поступању.

Осумњичени се терете да су лажним приказивањем чињеница купили различите пољопривредне машине и механизацију, те извршили плаћање наводно купљене робе, па на основу тога Управи за аграрна плаћања поднели Захтев за остваривање права на подстицај за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње биљних култура.

На тај начин су довели у заблуду раднике Управе за аграрна плаћања, који су решењима усвајали њихове захтеве за остваривање права на подстицај, те налозима за плаћање исплатили осумњиченима тражена средства.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво